Leusden, Het nieuwe wonen21021401.PDF

28 8 2015Een grootschalige renovatie van een energetisch lek pand in Haarlem heeft geleid tot een duurzame woning die de titel Haarlems Heerlijkste Huis heeft gekregen. Een goede schil, lagetemperatuurverwarming met warmtepomptechniek en decentrale ventilatie via de lagetemperatuurradiator, het Jaga Oxygen-systeem. Lees hier het hele artikel.

Bouw laat het afweten bij ventilatienormRotterdam - Hebt u het af en toe benauwd op uw slaapkamer? Het kan aan een veelvoud van factoren liggen. “Maar de ventilatienorm is zwaar verouderd”, stelt Marco Hofman (ISSO), voorzitter van de commissie die daarover gaat. Het is tijd voor een update, vindt ook hij. Waar die blijft? “De bouw laat het afweten.”
Lees hier het hele artikel. (PDF bestand)

Bijgaand een link naar een site die de klant beheerd op basis van zijn werkzaamheden met foto's

van het plaatsen inzake de vacuümpannen. Er leuk om te zien. Kijk hier voor de foto's

 

rtl114-5-2014 zijn wij gefilmd door RTL voor het programma "Mijn huis verdient het”. Dit wordt op zaterdag de 31e mei tussen 16 en 17 uur uitgezonden.
 

 

 

2 woonhuizen uit de 18e eeuw geadviseerd naar bijna energieneutraal met o.a.:
 
Hoogwaardige isolatie aan de binnen en buitenzijde
Ventilatie systeem
LTV verwarming d.m.v. Low H2O Convectoren
HR++ beglazing (U waarde 0,8)
Lucht Warmtepomp (Plug en Play)
Zonnepanelen voor opwek electra

rtl2 rtl3 rtl4

warmtepompenEsthetisch verduurzamen
Hydrotop: Lucht/water-warmtepomp zonder buiten-unit

Via het programma Energiesprong van Platform 31 worden dertig Utrechtse woningen 80 procent energiezuiniger gemaakt. Het gaat om achttien particuliere woningen en twaalf corporatiewoningen. Eén van die woningen is van het gezin Van Meekeren. Zeven jaar geleden kochten de bewoners het huis en lieten toen al een verbouwing uitvoeren. Met deze nieuwe verbouwing willen zij zo dicht mogelijk bij een energieneutrale woning komen.

Download het hele artikel. (PDF bestand)

 

Utrecht-bewonersavond

Groningen, 18-12-2013. Anthon Meijssen en Wilfred Graver van Dorpsbelangen Nieuwolda overhandigen gedeputeerde Marianne Besselink het eerste exemplaar van het Visiedocument "Nieuwolda, het meest energiezuinige dorp van Nederland?"  Samen met de bewoners van Nieuwolda, Woonstichting Groninger Huis en gemeente Oldambt gaan we de komende jaren het vraagteken in de titel wegwerken. Dat is het doel. (fotografie: Hilde van Ree)

Nieuwolda1Nieuwolda2

 

Charrette 9-11 AM Discussie Charrette 9-11 AM Discussie 2 Charrette 9-11 AM Filmer Collin Nissink Charrette 9-11 AM Huurderstafel Charrette 9-11 AM organisatie-overleg
         
Charrette 9-11 AM overleg Charrette 9-11 AM Slotconclusies Charrette 9-11 AM Tamara Snijder licht toe Charrette 9-11 AM Toelichting pleinair Charrette 9-11 AM Cartoonist

huizenrouteOp 26 oktober is er de (H)Eerlijke Haarlemse Huizenroute, de lokale versie van de Nationale Duurzame Huizenroute. Op deze dag stellen Haarlemmers tussen 13:00 en 16:00 hun duurzame woning open voor geïnteresseerde stadsgenoten. Vanaf 16:00 is er een (h)eerlijke afsluiting bij het Seinwezen. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen mensen nog wat ervaringen delen en over de informatiemarkt slenteren.

Er komt een (H)Eerlijke Haarlemse Huizen fietsroute langs een aantal van de opengestelde woningen.

Schrijf alvast de datum van 26 oktober alvast in je agenda, ook als je je woning niet beschikbaar wilt stellen ben je namelijk van harte welkom op het afsluitende feest!

http://www.degroenemug.nl

Bloemveldlaan 57

Denijs van Hullelaan 18